via_design (via_design) wrote,
via_design
via_design

Vágó Szilvia kerámia- és porcelántervező iparművész vagyok.

Ezen a blogon mindazokat a híreket és információkat gyűjtöm össze, melyek szakmai életemhez tartoznak: tervekről, kiállításokról, tanulmányutakról számolok be és megosztok egy-egy csemegét az alkotások kivitelezésével kapcsolatban is.szilvia_vago_12_coffee-crow-set


Kötetlen témájú alkotások készítése mellett terméktervezéssel foglalkozom: magas minőségű, kisszériás készleteket, a mindennapokhoz szorosan hozzátartozó tárgycsoportokat tervezek és kivitelezek.

A tárgyalkotás során, ahogyan életemben is, a harmóniát keresem. Meglátásom, hogy az egyensúly megteremtésében és fenntartásában hangsúlyos szerepet kap a bennünket körülvevő tárgyi környezet is. Ehhez kívánok hozzájárulni alkotásaim létrehozása által.

Tervezői gondolkodásmódomra nagy hatással van a finnországi University of Art and Design Helsinkiben töltött Erasmus ösztöndíj időszaka, a finn formatervezés letisztult minimalizmusa, az északi tájak hangulata és színvilága. Inspirációt jelentenek számomra a természet formái is.


vago_szilvia_aplysia


Törekszem a vizuális és taktilis élmények összekapcsolására. Organikus, természetes, emberközeli formákat keresek, és olyan darabokat készítek, melyek megértésében, megismerésében (a tárgyak használata során) jelentős szerepet kap az érintés, kézbevétel, tapintás.

Kötetlen témájú autonóm alkotásaimban és kisszériás készleteimben egyaránt felhasználom anyag-, szín- és mázkísérleteimet. Kedvelem a kerámia és porcelán más anyagokkal való ötvözését is. Több tervem áll formatervezési mintaoltalom alatt.

Munkám során a tervezés és kivitelezés, gyártás nem válik külön: a terveket magam valósítom meg. Fontosnak tartom, hogy minden egyes darab ilyen módon is viselje kézjegyemet.


szilvia_vago_lightA Via termékekről honlapomon kaphat teljes képet. Megrendeléséhez is onnan tud választani, illetve kapcsolatba léphet velem a honlap üzenetküldő rendszerén keresztül, valamint az alábbi telefonszámon!
jel
Vágó Szilvia
+ 36 30 243 72 87
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments