?

Log in

No account? Create an account

Via • Porcelain and design workshop of Szilvia Vágó

Via porcelánok Alessi termékek között a Palmetta Design budapesti galériájában

Journal Info

Name
via_design
Website
Vágó Szilvia

Via porcelánok Alessi termékek között a Palmetta Design budapesti galériájában

Previous Entry Share Next Entry
A formatervezés iránt fogékony vásárlók minden bizonnyal örömmel térnek be a Palmetta Design budapesti galériájába, ahol klasszikus márkák és hazai tervezők termékei egyaránt megvásárolhatók. A galéria vezetőinek, Regős Annának és Regős Istvánnak kifejezett szándéka, hogy a külfödi termékek (mint az Alessi és az Iittala) mellett a hazai tervezők termékei is színteret kapjanak. Ezáltal kívánják bemutatni azt is, hogy a magyar tervezők ugyanúgy megállják helyüket nemzetközi szinten is és jó minőségű termékekkel állnak elő. Így kerültem én is kiválasztásra, így gazdagítják a bolt kínálatát a Lime snack- és kávés készlet elemei.


via_in_palmetta_1_sm


A letisztult formavilágú Lime snack- és kávés készletet azzal a szándékkal terveztem meg, hogy elemei egyaránt illeszkedjenek a korszerű otthoni és irodai környezetbe. A szett mokkás csészéből, cappuccino csészéből, bögréből, tejkiöntőből, cukortartóból, tálcából és két méretű tálkából áll. A darabok kompatibilisek egymással, így az egyéni igényeket és fogyasztási szokásokat figyelembe véve mindenki összeállíthatja a maga készletét.

A tárgyakat Limoges-i porcelánból, fehér és színes változatban, kézzel készítem. A legelső darabokat a Hollóházi Porcelángyárban kiviteleztem, majd a készlet a németországi Westerwald Keramikmuseumban és Budapesten a Lakástrend kiállítás hazai tervezőket felvonultató MadeinHungary tárlatán is bemutatásra került. Az elemek formatervezési mintaoltalom alatt állnak.


via_in_palmetta_2_sm


Aki pedig a kávézás teljes élményét a design színeiben szeretné megélni, az kávéfőzőt is talál a Palmettában - a Via csészék és bögrék jól illenek az Alessi kotyogókhoz.

A
budapesti Palmetta a 11. kerületben, a Bartók Béla út 30. alatt található. A galéria és bolt hétfőtől péntekig 11-19 óra között, szombaton 11-14 óra között tart nyitva.
Powered by LiveJournal.com